12

Podcast:

Adem en mediteer!

Meditatie 1 Ademhalingsoefeningen: In deze podcast word je in 19 minuten  door 3 belangrijke ademhalingsoefeningen geleid (twee van deze oefeningen zijn afkomstig van Art of Living en vrij om door te geven). Voel je na afloop helder, ontspannen en vol energie! Beluister hier meditatie 1 .

Meditatie 2 Lichaamsscan: In deze podcast word je meegenomen in een eenvoudige meditatie van 13 minuten, waarbij je meer in je lichaam komt en je hoofd rustiger wordt. Beluister hier meditatie 2 .

Meditatie 3 Eerste Chakra: Deze meditatie laat je contact maken met je basis en het fundament van wie jij bent en waar dit zich in je lichaam bevindt. Het eerste chakra heeft als kwaliteit om contact te houden met je lichaam, je zijn, je thuisvoelen in deze wereld en het gevoel dat je er helemaal bijhoort, vertrouwen in het leven, het kunnen vormgeven aan je thuis, jezelf de juiste voeding verschaffen, inkomen organiseren en nog vele andere zaken die aards en concreet zijn. Daarom ook zo belangrijk om twee voeten op de grond te staan en af en toe weer even te 'aarden'. Beluister hier meditatie 3.

Meditatie 4 Tweede Chakra: Tijdens deze meditatie maken we bewust contact met het tweede chakra, ongeveer 2 a 3 vingers onder je navel. Een belangrijk en gevoelig gebied in de buik van vele (jonge) vrouwen. Maak tijd om hier beter contact mee krijgen en je buik steeds meer voor jou en jouw missie laten werken. Het tweede chakra is gelieerd aan je gevoelens en emoties, je verlangens, je sensualiteit en je sexualiteit, creatie en geboorte (ook van projecten). Alles wat graag wil stromen (als water), en waar je op kan leren meebewegen waardoor er steeds meer flow in je leven ontstaat. Beluister meditatie 4 hier

Meditatie 5 Derde Chakra: Het derde chakra is het gebied van de natuurlijke manifestatie van jouw verlangens. Vanuit dit gebied kies jij elke keer weer waar jij je intenties en focus legt vanuit de verlangens die er op dat moment zijn. Het gebied waarvanuit je je macht en kracht kan ervaren: je creatie- en manifestatiekracht, om die dingen te bewerkstelligen waar jij vanuit je tweede chakra naar verlangt. Het fijnste en meest natuurlijke is om dit te doen vanuit een fijne basis in je eerste en tweede chakra, zodat jij er niet vanuit je wilskracht op 'leegloopt' maar weet wat je nodig hebt en welke logische stappen van toepassing zijn. In een latere fase kan je ook de wijsheid vanuit je hart en je bovenste chakra's erbij betrekken zodat je steeds meer vanuit het grotere geheel voelt wat kloppend is om te doen. Beluister hier meditatie 5

Meditatie 6 Zelfliefde: Neem even een moment van aandacht en zelfliefde voor jezelf. Zelfliefde ligt aan de basis van al jouw dromen en verlangens!
Kom meer in je lichaam, breng daar je aandacht en liefde naartoe en je voelt je altijd vrij snel veel fijner. Alles waar je bij tijd en wijle naar snakt, kun je ook jezelf heel goed geven.
Voel je weer meer verbonden met jezelf en met alle fijne dingen om je heen en ervaar weer meer helderheid in je hoofd.
Luister naar deze 18 minuten en probeer er even helemaal met je aandacht bij te blijven.
Beluister hier meditatie 6.

Meditatie 7 Leeg je hoofd:  Dit is een meditatie die je kunt doen als je op dit moment veel in je hoofd zit en/of veel last hebt van gedachten die elke keer weer terugkomen.
Tien minuten van oefening kunnen al helpen om deze cyclus te verbreken. En hoe meer je hiermee oefent, hoe makkelijker het wordt om de denkcirkel steeds sneller te doorbreken en ruimte te geven aan het gevoel wat eronder ligt, zodat er meer rust en helderheid in je hoofd ontstaat. Beluister hier meditatie 7.