Love your breath

‘Love your breath’

Adem in, adem uit…… toen we net geboren waren, wisten we gelijk al wat we moesten doen. Adem in, adem uit…… wat een prestatie eigenlijk.

Adem in, adem uit…… en als vanzelf gingen we ademen en zijn we nooit meer gestopt.

Meestal zijn we helemaal niet bewust van onze ademhaling, omdat het vanaf het begin een natuurlijk gegeven is geweest. We haalden gelijk adem en we haalden gelijk op de juiste manier adem. Mooi gelijkmatige teugen door onze neus en via de buik en weer terug.

Onze adem weet t, kan t en doet t. Ook als wijzelf even de weg kwijt zijn, contact verloren zijn met ons verlangen, ons innerlijk weten of overspoeld zijn door emoties.

Daarom zijn ademhalingsoefeningen zo’n krachtige tool om terug te komen bij jezelf.

In je ademhaling ligt jouw basis om je te voelen zoals je je wil voelen, om de stappen te nemen die je eigenlijk wil nemen, om je te ontdoen van patronen die niet meer helpend zijn. 

Terug komen bij een mooie gelijkmatige diepe ademhaling, die bewust nieuwe lucht inademt en uitademt wat niet meer nodig is.

Al jaren ben ik zelf gefascineerd door de kracht van ademhaling en het zelfbewustzijn wat het je brengt.  Zelfbewustzijn leidt tot groei, leidt tot helderheid, leidt tot de juiste stappen nemen enz. en dat is wat we graag willen bij de House of Meditation!

Dus als je rondloopt met een dilemma, een gebrek aan helderheid over een issue, of als je iets gaat doen wat je heel spannend vindt: ga eens een rondje wandelen in de natuur en observeer je ademhaling… en breng hem zonodig tot rust met diepe gelijkmatige teugen door je neus en via de buik weer terug. 

En het antwoord en zelfvertrouwen komt uiteindelijk vanzelf…

Wim Hof (alias The Iceman) zet de adem in om mentaal en fysiek tot grote prestaties te komen. Hij heeft zijn eigen ademtechnieken ontwikkelt (al weet ik ondertussen dat veel krachtige technieken vanuit diverse stromingen veel overeenkomsten hebben) om je fysiek en mentaal zo te focussen dat je grote prestaties kan leveren (zoals bijvoorbeeld in een bad met ijs gaan zitten ;)). 

Uit nieuwsgierigheid ga ik zaterdag een ‘Iceman training’ volgen bij een arts in Amsterdam en wellicht kan ik de nieuwe technieken op diverse momenten gaan inzetten in trainingen en meditatie-uren!

Kom je ook (weer)?

Veel liefs en kalme groet,

Martine

Laat een reactie achter