Kracht van de adem

Ik ben helemaal niet zo goed met kou, de tropen bevielen mij ooit meer dan prima….. en ik ben zeker de laatste tijd helemaal niet van de ‘hard way’ of dingen doen op wilskracht en ik vond ook helemaal niet dat ik ‘dit moest kunnen’.

Ik was vooral nieuwsgierig…. nieuwsgierig naar de methode, de intentie en de theorie achter de Wim-Hof-Methode. En ik houd ook heel erg van zwemmen in natuur water en hoopte wat winst te behalen om zolang mogelijk t jaar door te kunnen zwemmen.

Ik vind t enorm bewonderenswaardig hoe Wim Hof uitdraagt dat we ons immuunsysteem veel meer zelf kunnen beïnvloeden dan we denken met nog meer lichaamsbewustzijn en gedachtekracht. En hoe hij onder andere als doel heeft om zoveel mogelijk mensen uit het medicijn circuit te houden. 

De resultaten klinken veelbelovend ook in wetenschappelijke kringen.

Ik was ook erg nieuwsgierig naar de ademsessie en zijn aanvliegroute, vanwege mijn eigen fascinatie voor de kracht van ademhaling.

Via onze adem kunnen we onze mindset enorm beïnvloeden. Diepe ademhalingssessies kunnen elke keer weer een innerlijke reset zijn om terug te komen bij je wie (nog meer) bent en jouw innerlijke resources. 

Omdat dit voor mij nog wel bekend terrein is, ging ik er vol in. Ik was er nou toch! :).

Het resultaat was heerlijk. Na de ademsessie, waarvan ik nog steeds geen idee heb hoe die geduurd heeft, lag ik compleet in bliss na te genieten op mijn matje. Lichaam volledig ontspannen, alle kleuren van de regenboog langs zien komen en oude emoties los kunnen laten. 

En ja, waarom zou ik dan niet ook nog even een ijsbad instappen…..

Al mijn gevoelssensoren stonden wijd open, dat wel. Ik voelde die 2 graden op mijn lijf enorm! Door je ‘Fight, flight or freeze’ reactie heen ademen is de sleutel, waarmee je uiteindelijk heel veel aankunt. 

Dus zodoende zat ik in ene toch in dat bad.

Twee graden, dus direct daarna nog even een frisse duik in de Amstel (van 12 graden) voelt weelderig aan. 

Bij begeleider en arts, Bart Biermans, mag je daarna nog even opwarmen in de sauna.

Jeetje, wat slaap je dan lekker en diep!

Een ervaring waar ik zeker nog een keer vervolg aan ga geven.

To be continued…


Laat een reactie achter