header over ons kleur optie 3

Over Martine en Dominique

Dominique en Martine hebben elkaar ontmoet in het verzamelgebouw waar zij alletwee werkten. Toevalligerwijs bleek de insteek van hun werk veel raakvlakken te hebben. Met de tijd hebben ze elkaar beter leren kennen en besloten ze samen te werken voor de School voor jong vrouwelijk leiderschap. Ze zijn ervan overtuigd dat ze door hun verschil in levensfase elkaar erg aanvullen.

Even voorstellen

Martine Nauta

Martine is coach, facilitator, reiziger, kunstliefhebber en moeder van drie kinderen. Ze heeft alles wat ze zich ooit wenste en ze heeft het meeste gedaan waar ze ooit van droomde.

Maar dat is niet altijd zo geweest. Ze herinnert zich haar jonge jaren als eenzaam, moeilijk en complex.

Ze had een enorm potentieel (zoals veel jonge, slimme meisjes), maar het was moeilijk om dat helemaal te benutten. Het duurde jaren, voordat haar leven van start ging en voordat ze het zelf als succesvol kon beschouwen… 

Door die ervaring groeide haar wens om jonge vrouwen te helpen die op zoek zijn naar leiderschap over hun eigen leven. En zo ontstond de School voor jong vrouwelijk leiderschap..

Ze zou graag willen dat elk meisje zich kan ontwikkelen tot een moedige, krachtige vrouw die vanuit haar hart leeft!

Martine lr-8968

Martine gelooft dat de toekomst vrouwelijk is en dat we krachtige, authentieke, vrouwelijke leiders nodig hebben om in de behoeften van de veranderende samenleving te voorzien.

 

Martine lr-8862

Educatie en CV Martine

Afgeronde opleidingen in een notendop:

 • Theaterwetenschappen (’97),
 • Academie voor Psychotherapie (’08),
 • ORSC certificering (team- en relatiecaching '16),
 • CTI Leadership program (’16),
 • B-School (online business school ‘17

Aanvullende cursussen en workshops die mij geïnspireerd en beïnvloed  hebben:

Focussen, Contextuele Therapie, Happiness en Silence programma (Art of Living), Theorie U (Otto Scharmer), Reinventing organisations (Frederic Laloux), Sacred Money Archetypes Course, Storytelling, Intuitie cursussen en Ashtanga yoga lessen.

Mensen uit verleden en heden die mij prikkelen en inspireren in willekeurige volgorde:

 

 • Nelson Mandela
 • Thich Nath than
 • Deepak Chopra
 • Brené Brown
 • Elizabeth Gilbert
 • Hiro Boga
 • Nancy Smith (The Anatomy of Peace)
 • John Gottman (Gottman Institute)
 • Irvin D. Yalom
 • Janusz Korczac
 • Betinho Massaro
 • Sri Sri Ravi Shankar

En vele docenten en collega’s die ik tijdens mijn opleidingen op diverse plekken heb mogen ontmoeten.

Ik prijs me gelukkig dat ik in de gelegenheid ben geweest om op mijn reisavonturen veel verschillende mensen in de wereld te hebben ontmoet die hebben kunnen bijdragen aan mijn (persoonlijke) zoektocht naar meer begrip, meer verbinding, heelheid en inspiratie.

 

Dominique

Dominique van Wingerden

Mijn naam is Dominique en ben werkzaam als coach en trainer. Ik ben ondernemend, nieuwsgierig, spiritueel én pragmatisch. Ik geniet ervan om dromen te realiseren, mezelf en anderen uit te dagen en vind ik het heerlijk om te schrijven en te reizen. Het is mijn missie om samen met jou op ontdekking te gaan wat jouw roeping is en hoe je deze kunt verwezenlijken. Dat je gaat leven vanuit je authentieke kern en gaat doen wat je hier te doen hebt. Mijn geloof is namelijk, dat we allemaal, 1-voor-1 een unieke missie hebben. Een combinatie van onze verlangens, talenten en drijfveren. Zodra we ons hoofd gaan gebruiken om uit te voeren wat ons hart ons ingeeft, bouwen we samen aan een nieuwe liefdevolle wereld.

 

Om tot dat inzicht te komen moest ik op jonge leeftijd, diep door het stof. Tijdens mijn promotieonderzoek op de universiteit raakte ik burn-out. Ik was toen 25 en zat midden in de rat-race. Ik leidde een leven, waarvan ik dacht dat het van mij verwacht werd. Een leven waarin de focus lag op output in plaats van input. Ik leefde in mijn hoofd.

De burn-out was mijn redding en ik werd gedwongen gehoor te geven aan mijn sensitiviteit en diep naar binnen te keren. Tijdens een 10-daagse stilte retraite besloot ik uit de wetenschap te stappen en kort daarna begon ik aan een professionele coachopleiding. Eindelijk voelde ik de ‘flow’ en voldoening waar ik zo lang naar had gezocht! Mijn missie was duidelijk.

Na een master HRM en verschillende wetenschappelijke onderzoeken binnen het veld van arbeids- en organisatiepsychologie en talentmanagement, volgde ik ook verschillende praktijkgerichte opleidingen op het gebied van mindfulness, ademtherapie, voice dialogue, en systemisch werk.

Het geeft mij diepe voldoening om samen met jou op ontdekking te gaan naar wie jij echt bent, wat je grootste verlangens zijn en hoe je deze kunt verwezenlijken. Zodat ook JIJ je missie gaat leven!

Wat we bijdragen

Deze School voor Jong Vrouwelijk Leiderschap heeft als missie zoveel mogelijk jonge vrouwen te ondersteunen om het leven te leven wat zij voor ogen hebben.

bg foto's
‘Live a life without limits, all things are possible to those who believe. ’