Kopie van Kopie van pagina 4 ervaring tibet

Over Martine en Dominique

Dominique en Martine hebben elkaar ontmoet op hun gezamenlijke werkplek. Toevalligerwijs bleek de insteek van hun werk veel raakvlakken te hebben. Met de tijd hebben ze elkaar beter leren kennen en besloten ze samen te werken voor de School voor jong vrouwelijk leiderschap. Ze zijn ervan overtuigd dat ze door hun verschil in levensfase elkaar erg aanvullen.

En wat is jouw verhaal?

Martine Nauta

Martine is a coach, facilitator, traveller, art-lover and mother of three. She has everything she always wished for and has done everything she dreamt of doing (and ofcourse goes for more ;), but this has not always been the case.

She recalls her young adult years as lonely, difficult and complex. Not in the least because she had developed anorexia and boulimia in her teens and had lost true connection with herself.

She had huge potential (like many young smart girls), but it was very hard for her to truly grab it.  It took years before her life started to take off and being successful (and before she could consider it to be successful). That is why at a later age her wish to serve young women who are looking for solidness on their personal path became bigger and she started to execute on it.

She believes that the future is female and that we need powerful, authentic, female leaders to meet the needs of the changing society. 

She would love every woman to be a heart-centered courageous powerful creature!

Education

MA, University of Utrecht (1991-1997),

Academy for Psychotherapy , Amsterdam (2004 - 2008),

ORSC certified team and relationship coach, Johannesburg (2013-2016),

CTI Leadership program. Sitges (2016),

B-School (online business school ‘17)

Complementary courses and workshops that have inspired me:

Focussing, Contextual Therapy, Happiness and Silence program (Art of Living), Theory U (Otto Scharmer), Reinventing organisations (Frederic Laloux), Sacred Money Archetypes Course, Storytelling, Intuition courses and Ashtanga yoga. 

Martine has lived in more different places in the world and has always been working as an independent coach/therapist.

 

2

Martine Nauta

Meditatie hielp mij door mijn eigen grote veranderingsproces van terugkomen en opnieuw voor mezelf beginnen (en mezelf uitvinden!). Totdat ik zag dat meditatie zelf mijn grote kapstok werd voor alles! 

Hierin komt alles terug wat ik altijd heb na willen streven én meer, namelijk: werken met een visie vanuit een diepe rust, een innerlijk weten en veel creativiteit en levendigheid! 

Er valt ontzettend veel te ontdekken in meditatie: allereerst je eigen centrum van rust, je innerlijke vakantie plek. Daarnaast ontmoet je vanzelf je veerkracht, je ongelimiteerde creativiteit, je plezier, je levensmissie, het verhaal van je ziel, je eigen kracht om te verbinden, je intuïtie, zin tot actie, je helderheid/focus.

Naast mijn werk, probeer ik samen met mijn partner en 3 kinderen ons fijnste leven te leven en ben ik geen grote kenner maar wel n liefhebber van de schone kunsten in welke vorm dan ook.

2

En Dominique van Wingerden

dominique_van_wingerden_ken-jezelf_pause_to_play

Mijn naam is Dominique en ben werkzaam als coach en trainer. Ik ben ondernemend, nieuwsgierig, spiritueel én pragmatisch. Ik geniet ervan om dromen te realiseren, mezelf en anderen uit te dagen en vind ik het heerlijk om te schrijven en te reizen. Het is mijn missie om samen met jou op ontdekking te gaan wat jouw roeping is en hoe je deze kunt verwezenlijken. Dat je gaat leven vanuit je authentieke kern en gaat doen wat je hier te doen hebt. Mijn geloof is namelijk, dat we allemaal, 1-voor-1 een unieke missie hebben. Een combinatie van onze verlangens, talenten en drijfveren. Zodra we ons hoofd gaan gebruiken om uit te voeren wat ons hart ons ingeeft, bouwen we samen aan een nieuwe liefdevolle wereld.

 

Om tot dat inzicht te komen moest ik op jonge leeftijd, diep door het stof. Tijdens mijn promotieonderzoek op de universiteit raakte ik burn-out. Ik was toen 25 en zat midden in de rat-race. Ik leidde een leven, waarvan ik dacht dat het van mij verwacht werd. Een leven waarin de focus lag op output in plaats van input. Ik leefde in mijn hoofd.

De burn-out was mijn redding en ik werd gedwongen gehoor te geven aan mijn sensitiviteit en diep naar binnen te keren. Tijdens een 10-daagse stilte retraite besloot ik uit de wetenschap te stappen en kort daarna begon ik aan een professionele coachopleiding. Eindelijk voelde ik de ‘flow’ en voldoening waar ik zo lang naar had gezocht! Mijn missie was duidelijk.

Na een master HRM en verschillende wetenschappelijke onderzoeken binnen het veld van arbeids- en organisatiepsychologie en talentmanagement, volgde ik ook verschillende praktijkgerichte opleidingen op het gebied van mindfulness, ademtherapie, voice dialogue, en systemisch werk.

Het geeft mij diepe voldoening om samen met jou op ontdekking te gaan naar wie jij echt bent, wat je grootste verlangens zijn en hoe je deze kunt verwezenlijken. Zodat ook JIJ je missie gaat leven!

Educational CV

1

Afgeronde opleidingen in een notendop:

Theaterwetenschappen (’97),

Academie voor Psychotherapie (’08),

ORSC certificering (team- en relatiecaching '16),

CTI Leadership program (’16),

B-School (online business school ‘17)

Aanvullende cursussen en workshops die mij geïnspireerd hebben:

Focussen, Contextuele Therapie, Happiness en Silence programma (Art of Living), Theorie U (Otto Scharmer), Reinventing organisations (Frederic Laloux), Sacred Money Archetypes Course, Storytelling, Intuitie cursussen en Ashtanga yoga lessen.

Mensen uit verleden en heden die mij prikkelen en inspireren in willekeurige volgorde:

 • Sri Sri Ravi Shankar
 • Nelson Mandela
 • Thich Nath than
 • Deepak Chopra
 • Brené Brown
 • Elizabeth Gilbert
 • Hiro Boga
 • Nancy Smith (The Anatomy of Peace)
 • John Gottman (Gottman Institute)
 • Paulo Coelho
 • Irvin D. Yalom
 • Janusz Korczac
 • Betinho Massaro

En vele docenten en collega’s die ik tijdens mijn opleidingen op diverse plekken heb mogen ontmoeten.

Ik prijs me gelukkig dat ik in de gelegenheid ben geweest om veel verschillende mensen in de wereld te hebben ontmoet die hebben kunnen bijdragen aan mijn (persoonlijke) zoektocht naar meer begrip, meer verbinding, heelheid en inspiratie. Heel veel mensen die verder in de wereld geen betekenisvolle naam hebben.

Bijvoorbeeld een gulle maar arme riksja-bestuurder met 6 dochters in Myanmar die ons bij hem thuis uitnodigde of de gedreven coaches in Zuid-Africa die willen bijdragen aan het helen van Zuid-Afrika’s trauma van de Apartheid.

Maar ook het gehandicapte weesmeisje Marie-Mad. n Verstoten maar vrolijk meisje zonder toekomstperspectief die we regelmatig ophaalde om bij ons te komen eten in de tijd dat we in Congo woonde. Zij leerde mij echt om te geven en te delen zonder ‘doel’ maar puur voor het plezier.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang direct ELF CONCRETE TIPS OM TE MEDITEREN en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen en het aanbod van de School voor Jong Vrouwelijk Leiderschap.

Wat we bijdragen

Deze School voor Jong Vrouwelijk Leiderschap is net begonnen en zal er voorlopig alles aan doen om te blijven bestaan, om verder uit te groeien en steeds meer jonge vrouwen te ondersteunen om t leven te leven wat zij voor ogen hebben.

Wat we bijdragen

bg foto's
‘Live a life without limits, all things are possible to those who believe. ’